YENİ YIL TEMALI SINIF KAPILARIMIZ TAM BİR GÖRSEL ŞÖLEN 30.12.2019

İlkokul öğrencilerimiz her sene yeni yıl için geleneksel olarak yaptıkları sınıf kapısı süsleme etkinliğini bu sene uluslararası farkındalığa hizmet etmek için geliştirdiler. “Dünyada herkes saat 12.00’de yeni yıla merhaba diyor. Fakat herkes aynı anda mı yeni yıla giriyorlar?” sorgulaması ardından yeni yıla ilk giren ve son giren ülkeleri araştırdılar. Bu sırada da ülkeler arasındaki saat farklarını ve bunun nedenlerini keşfettiler. Projelerinde bunu yansıtmak isteyen öğrencilerimiz ülkelerin yeni yıla girme sıralarına göre kendilerine birer ülke seçtiler. Buna göre 1A sınıfı Yeni Zelanda’yı, 1B sınıfı Avustralya’yı, 1. sınıf İngilizce sınıfı Japonya’yı, 2. sınıf İngilizce sınıfı Çin’i, 3. sınıf İngilizce sınıfı Rusya’yı, 4. sınıf İngilizce sınıfı Türkiye’yi, 2B sınıfı Almanya’yı, 2A sınıfı İspanya’yı, 3A sınıfı Fransa’yı, 3B sınıfı İngiltere’yi, 4B sınıfı Brezilya’yı, 4A sınıfı ABD’yi ele aldı. Ülkelerdeki yeni yıl kutlamalarını inceleyerek kapılarında yansıttılar. Bu hafta tüm Işıkkent İlkokulu ve Anaokulu öğrencileri yeni yıl haftasında kapıları ziyaret ettiler ve bilgilendiler.