Işıkkent Eğitim Kampüsü’nde öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri ve yaşamlarına yönelik hedefler belirlemeleri özellikle önemsenir.

Belirledikleri hedeflere yürüme yolunda olası üniversite programlarını araştırmak ve bu programlara yerleşebilmek için gerekli alt yapıyı oluşturmak üzere rehberlik çalışmaları yapılır. Okulumuzda, öğrencilerimizin lise sonrası yaşamlarını hedef ve beklentilerine göre şekillendirmelerine yardımcı olacak, yurt dışı ve yurt içindeki üniversitelere başvurular konusunda kendilerine yol gösterecek profesyonel bir kadro bulunur. Yüksek Öğrenim Planlama ve Danışmanlık Ofisi yıl içinde düzenlediği yabancı ve Türk üniversitelerin temsilcilerinin katıldığı kariyer günleri ve yurtdışında eğitim sunumları ile öğrencilerin üniversiteler ve kabul koşulları hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlar.

Üniversiteleri ve meslek gruplarını yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler kendi hedeflerine yönelik en doğru seçimleri yaparlar.

Yükseköğrenim Planlama Ve Danışmanlık Ofisi Çalışma Alanları

• Yurt içi ve Yurt dışı Üniversite Bilgilendirme Sunumları

• Yurt dışı Üniversite Başvuru Danışmanlığı

• Meslek Seçimi ve Hedef Belirleme Alanlarında Profesyonel Koçluk Görüşmeleri

• Yaz Okulu Başvuru Danışmanlığı

• Yurt içi ve Yurt dışı Üniversite Gezileri

• Education Day (Yurt içi ve Yurt dışı Üniversiteler Fuarı)

• Kariyer Günü (Meslekler Çalıştayı)

• Mezunlar Paneli

• PSAT Sınavları Danışmanlığı

• IELTS Sınavları Danışmanlığı

SINAVLAR

PSAT Sınavları

SAT sınavına ön hazırlık teşkil edecek PSAT sınavı 9. Sınıf ve 10-11. Sınıf seviyelerinde ayrı içeriklerle ücret karşılığında uygulanır.

9-10-11

Ekim-Mart

IELTS Sınavı

IELTS sınavı British Council tarafından sadece okul öğrencilerimize ücret karşılığında uygulanır

Mayıs

IELTS/TOEFL Hazırlık Kursları

Talebe göre IELTS/TOEFL sınavları için hazırlık kursu Cumartesi günleri okulumuzda dışarıdan gelen bir öğretmen eşliğinde ücret karşılığında düzenlenir

Ekim-Kasım & Mart-Nisan

IELTS/TOEFL/SAT/ACT Sınavları Başvuru Danışmanlığı

Bu sınavlara başvuru yapmak isteyen öğrencilere destek verilir

9-10-11-12

Talebe Göre Belirlenir

ÖSYS Başvuruları

YGS-LYS resmi başvuruları ve tercih işlemlerinde Rehberlik Birimi’nin desteğiyle danışmanlık hizmeti verilir

Ocak-Mart-Temmuz

OFİS ÇALIŞMALARI

School Profile Güncellenmesi

Bir sene önceki verilere ve okulun akreditasyon bilgilerindeki güncellemeleri göz önüne alarak okul profili güncellenerek yurtdışı üniversiteler ile paylaşmaya hazır hale getirilir.

Eylül

Yurtdışı Bursları Adaylık Tespiti

Üniversitelerin öğrencilerimize verebileceği burslar için adaylık oylaması öğretmenler ile yapılarak sonuçlar belirlenir.

Tüm Lise Öğretmenleri

Ekim

Anketler

Öğrencilerimize “Kariyer Günü” öncesi ve sonrası, yurtdışı hedef belirleme ve gezilecek Türk Üniversiteleri konusunda anketler uygulanır.

Hedef Belirleme (Eylül)

Türk Üniversiteleri (Eylül)

Kariyer Günü (Mart)

Yurtdışı Üniversitelerle İletişim

Yurtdışı üniversiteler ile iletişim kurarak “Education Day” veya bireysel olarak okulumuzu ziyaret ederek ilgili veli ve öğrencilerle tanışmaları sağlanır.

Ödüller

Üniversiteler tarafından öğrencilerimize layık görülen ödüller öğretmen oylamasına sunulur ve sonuçlandırılarak açılış programında duyurulur.

Tüm Lise Öğretmenleri

Mayıs

Üniversite Listelerin Oluşturulması

Öğrencilerin hedefleri doğrultusunda oluşturulan üniversite listeleri veliler ve öğrenciler ile K-12 üzerinden paylaşılır.

Nisan-Mayıs

CV ve Kompozisyon Çalışmaları

Öğrencilerin CV ve kompozisyonlarının yazımında destek olunur.

11. Sınıf Mart-Nisan-Mayıs

12. Sınıf Eylül-Ekim-Kasım-Aralık

Üniversite Başvuru Formlarının Doldurulması

Öğrencilerin başvuru portallarındaki formları doldurmaları konusunda destek verilir.

Eylül-Ekim-Kasım-Aralık-Ocak

Tavsiye Mektupları

Öğretmenlerden yaz okulu ve yurtdışı üniversite başvuru süreçlerinde tavsiye mektupları istenir, süreç takip edilir ve gerekirse çeviri konusunda destek olunur. Bazı öğrenciler için gereken durumlarda danışmanlar mektup yazar.

Üniversite Başvuru Dokümanları

Gerekli dokümanlar toplanarak üniversitelere iletilir. (transkriptler dahil)

Üniversite Kabul Duyuruları

Üniversite kabülleri homeroom ve veli bültenleri aracılığıyla duyurulur.

Şubat-Mart-Nisan-Mayıs

Kabul Sonrası İşlemler

Kabüller doğrultusunda öğrencilere depozito ödeme, yurt seçme gibi konularda danışmanlık hizmeti verilir.

Şubat-Mart-Nisan-Mayıs

Yaz Okulları

Yurtiçi ve yurtdışı yaz okulları konusunda velilere ve öğrencilere danışmanlık hizmeti verilir.

Hz-9-10-11

Aralık-Ocak-Mart-Nisan-Mayıs

Meslek Tanıtımları

Üniversite programları ve meslek tanıtımları homeroom yoluyla yapılır.

Mezun Bilgileri

Işıkkent mezunlarının bilgileri güncellenir ve kayıt altına alınır.

GEZİLER

Kanada Üniversiteleri ve Kültür Gezisi

Kış Tatili

İtalya Üniversiteleri ve Kültür Gezisi

Bahar Tatili

Amerika Üniversiteleri ve Kültür Gezisi

Bahar Tatili

Ankara Üniversiteler Gezisi

İstanbul Üniversiteler Gezisi

İstanbul Üniversiteler Gezisi

Gezi için tur şirketlerinden teklif alma aşamasından tüm organizasyonun gerçekleşmesine kadar olan süreç takip edilir. 12. Sınıflar ayrı bir program dahilinde akademisyenlerle tanışma, ders izleme ve yurt gezme gibi organizasyonlara dahil olurlar.