Işıkkent Eğitim Kampüsü’nde öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri ve yaşamlarına yönelik hedefler belirlemeleri özellikle önemsenir.

Belirledikleri hedeflere yürüme yolunda olası üniversite programlarını araştırmak ve bu programlara yerleşebilmek için gerekli alt yapıyı oluşturmak üzere rehberlik çalışmaları yapılır. Okulumuzda, öğrencilerimizin lise sonrası yaşamlarını hedef ve beklentilerine göre şekillendirmelerine yardımcı olacak, yurt dışı ve yurt içindeki üniversitelere başvurular konusunda kendilerine yol gösterecek profesyonel bir kadro bulunur. Yüksek Öğrenim Planlama ve Danışmanlık Ofisi yıl içinde düzenlediği yabancı ve Türk üniversitelerin temsilcilerinin katıldığı kariyer günleri ve yurtdışında eğitim sunumları ile öğrencilerin üniversiteler ve kabul koşulları hakkında detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlar.

Üniversiteleri ve meslek gruplarını yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler kendi hedeflerine yönelik en doğru seçimleri yaparlar.

Yükseköğrenim Planlama Ve Danışmanlık Ofisi Çalışma Alanları

• Yurtiçi ve Yurtdışı Üniversite Bilgilendirme Sunumları

• Education Day (Yurtiçi ve Yurtdışı Üniversiteler Fuarı)

• Meslek Seçimi ve Hedef Belirleme Alanlarında Görüşmeler