Öğrenci Birliği,

Okul idaresine öğrencilerin istek ve sorularını iletir.
Öğrencilerden gelen kulüp veya etkinlik önerilerini inceler ve okul idaresine sunar.
Sosyal sorumluluk projeleri oluşturur ve/veya mevcut projelere katkıda bulunur.
MEB temelli veya okulun özelini ilgilendiren konularda anketlerin yapılmasına destek verir.
Okul temsil ve tanıtım faaliyetlerinde görev alırlar.
Öğrencilerin ilgileri doğrultusunda okul içerisinde öğrencileri, öğretmenleri ve okul idaresini bilgilendirmek amacı ile iletişimi sağlar. Öğrenciler ile öğretmen ve idare arasında bilgi alış verişinin sağlanmasına destek verir.
Seçimlerin yönetilmesine yardımcı olur
Lise öğrenci oryantasyon programında aktif görev alır.
Öğrenciler arasındaki iletişimi arttırmak ve aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla etkinlikler düzenler.

Lise Öğrenci Birliği

Işıkkent Anadolu Lisesi Öğrenci Birliği, öğrenci birliği yönetim kurulu üyeleri ve sınıf temsilcilerinden oluşur. Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu başkanı 12. sınıf öğrencilerinden, başkan vekili ve başkan yardımcısı 11. sınıf öğrencilerinden, sayman ve sekreter 10. sınıf öğrencilerinden ve üyeler 9. sınıf öğrencilerinden tüm lise öğrencilerinin oyları ile seçilir. Sınıf temsilcileri ise yeni eğitim öğretim yılında, her şubeden bir sınıf temsilcisi olacak şekilde oy çokluğu ile seçilir ve Lise Öğrenci Birliği Kurulunda aktif olarak bir yıl boyunca görev alır.

2023-2024 Lise Öğrenci Birliği

Sarp UçarBaşkan
Bartu AslanBaşkan Vekili
Halil Burak KayaBaşkan Yardımcısı
Efe BüyükkarcıSayman
Elif KöklüceSekreter
Nabi SabuncuÜye

Ortaokul Öğrenci Birliği

Özel Işıkkent Ortaokulu Öğrenci Birliği, ortaokul öğrencilerinin katılımcılığını desteklemeye; görev ve sorumluluk bilincinin, liderlik yetisinin gelişmesine ve demokrasi bilincinin yerleşmesine hizmet eder. Öğretim yılı sonunda bir sonraki yılın okul başkanı ve başkan vekili 7. sınıflardan, başkan yardımcısı ve saymanı 6. sınıflardan ve sekreteri 5. sınıflardan olmak üzere beş öğrenci seçimle Yönetim Kurulu olarak iş başına gelir. Seçim öncesi adaylar bir hafta süreyle propaganda çalışması yaparlar. Yapılan demokratik seçimle bir sonraki yılın Ortaokul Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu kurulmuş olur. Yeni eğitim öğretim yılında, her şubeden bir sınıf temsilcisi seçilir ve Öğrenci Birliği Kurulunda aktif olarak bir yıl boyunca görev alır. Öğrenci Birliği Başkanı, sınıf temsilcilerinden ve diğer öğrencilerden gelen istek ve önerileri okul idaresine iletir. Sorunların çözümü için yardımcı olmak, toplum hizmet çalışmalarında aktif yer almak, öğrenciler arasında iletişimi ve aidiyeti arttıracak etkinlikler düzenlemek Ortaokul Öğrenci Birliğinin belli başlı sorumlulukları arasında yer alır.

2023-2024 Ortaokul Öğrenci Birliği

Ceylin AslanBaşkan