Yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen Işıkkent Eğitim Kampüsü olarak bizler, öğrenciler kadar öğretmenlerin ve velilerin de gelişimlerini önemsiyoruz ve bu amaçla farklı konularda uzman konuklarla seminerler gerçekleştiriyoruz.

2016 yılından bugüne kadar Prof. Dr. Acar Baltaş, Erdal Atabek, Prof. Dr. Yankı Yazgan, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Doç. Dr. Taner Güvenir, Dr. Özgür Bolat, Polat Doğru ile gerçekleştirdiğimiz herkesin katılımına açık, bedelsiz “Yarınlar İçin Seminerler Serisi” aracılığıyla üç binin üzerinde anne babaya ulaştık.

İlkini 2005 yılında yaptığımız ve her yıl gerçekleştirdiğimiz Handan Oktar Erken Çocukluk ve İlk Yıllar Konferansları ile de dünyaca ünlü konuşmacıları ülkemizde ağırlayarak eğitimcilerin ufuklarını açacak, dünyadaki gelişmeleri takip etmelerini sağlayacak bir ortam yarattık. Bugüne kadar konferanslar kapsamında Dr. Jo Fahey, Prof. Dr. Kathy Short, Dr. Peggy Gallagher, Dr. Tony Humphreys, Mary Kay Morrison, Dr. Sema Süvarioğlu, Jan Millikan, Mehmet Kocabaş, Vedat Erol, Tiziana Filippini, Antonia Ferrar, Paola Strozzi, Marco Monica’yı okulumuzda misafir ettik.

Öğrenci odaklı eğitim yaklaşımını benimseyen bir okul olarak, öğrencilerin bütünsel gelişiminde velilerin ve öğretmenlerin çok önemli rolü olduğunu biliyoruz. Velilerin ve eğitimcilerin sahip olduğu vizyon ve kendilerini geliştirdikleri alan kadar öğrencilerimize ışık tutacaklarına olan inancımız bizleri bu seminerleri farklı konu ve konuşmacılarla sürdürmeye yöneltmektedir.

Var olan bilgilerin üç-beş sene gibi kısa bir sürede güncelliğini ve geçerliğini yitirdiği, değişimin öncüsü teknolojilerin bile çok hızla eskidiği bir çağda, belli bir dönemde kazanılan bilgi ve becerilerle yaşam boyu başarılı olabilmek imkânsız. Kendi çocukluk, gençlik yıllarımızla çocuklarımızın benzer yaş dönemlerini kıyaslamak ve onları anlamaya çalışmak ne yazık ki mümkün değil. Kariyer gelişimimiz kadar kişisel gelişimimiz için de bilgilerimizi sürekli yenilemek durumundayız. Konferans, seminer ve eğitimlerimizin katılımcıların ufuklarını açan, yeni fikir ve ilhamlarla aramızdan ayrılmalarını sağlayan çok değerli fırsatlar olduklarını düşünüyor, mümkün olduğu kadar geniş kitlelere erişerek gelişimi hep birlikte sağlamayı arzu ediyoruz.

İlgili Konular