WATERLOO SINAVLARINDA İLK %25’E GİRDİLER 18.03.2019

27 Şubat 2019 tarihinde, Kanada Waterloo Üniversitesi Matematik Bölümü’nün okulumuzda gerçekleşen Pascal-Cayley-Fermat Matematik sınavlarının sonuçları açıklandı. Sınavlar 150 puan üzerinden değerlendirilmekte olup, sınav sonuçları her okulun kendi içinde sıralamaya tabi tutuluyor. Okul birincilerine madalya, diğer katılımcılara da katılım sertifikası veya puanlarına göre üstün başarı sertifikası veriliyor. Bu değerlendirme kriterlerine göre; 9. sınıflarda İdil İra (114 puan), 10. sınıflarda Melodi İnceboz (120 puan), 11. Sınıflarda Ece Lara Taş ve Poyraz Yapalı (126’şar puan) okul birincilerimiz oldu. Dünya sıralamasında ilk %25’lik dilime girerek üstün başarı sertifikaları alan öğrencilerimiz ise 9. Sınıflarda İdil İra, Ralf Telyas, Buse Taşdemir, 10. sınıflarda Melodi İnceboz, Derin Kurultak, Sarp Aslan; 11. sınıflarda Ece Lara Taş, Poyraz Yapalı, Derin Akdurak, Melike Taner, Jerfi Cider, Sima Akdurak oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.