ÜMİT İÇİN ÖRGÜ PROJESİ İLE GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ VERDİ 04.05.2021

12. sınıf öğrencimiz Melodi İnceboz geliştirdiği ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi ile toplumsal dayanışmaya güzel bir örnek oldu. Melodi’nin 'Ümit için Örgü' adını verdiği projede pandemi döneminde sokağa çıkma yasakları nedeniyle evde kalan 65 yaş üstü kadınlar bu dönemin belki de en ağır yükünü çeken hemşireler için örgü ördüler. Proje, evlerinden çıkmadan virüsten korunmaya çalışan ama bir o kadar da özgürlüklerindeki kısıtlama nedeniyle bunalan 65 yaş üstü kadınlara amaç ve umut oldu. Üretirken kaygıları ve ümitsizlikleri azalan kadınlar bu vesile ile pandemi döneminin yükünü sırtlanan hemşirelere de mutluluk kaynağı oldular. Melodi, Manisalı kadınların sevgiyle ördükleri ürünleri Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi ve İzmir Türkan Özilhan Bornova Devlet Hastanesi hemşirelerine ulaştırdı. Pandemi döneminde izolasyonun en önemli psikolojik sonuçları olan yalnızlık ve kaygı durumlarından uzaklaşarak üretkenliği teşvik eden, toplumsal birliktelik hissiyatını destekleyen “Ümit İçin Örgü” projesinden ötürü Melodiyi yürekten kutluyor, çocuklarımızın duyarlılıkları ile gurur duyuyoruz.