VAKA ÇALIŞMASI YAPTILAR 26.11.2020

Kalkınma ünitemizin bir parçası olarak, IB-DP Küresel Politika 12. sınıf öğrencileri, Birleşik Krallık'ta bulunan girişimci Bay Chris Aslan Alexander'dan bir sunum dinleme fırsatı buldular. Bay Alexander, ipek halı atölyesi kurduğu Özbekistan'da birkaç yıl geçirdi. Çalışmanın amacı, bölgedeki dul, yetim ve engellilere iş sağlamaktı. Öğrenciler, bu kalkınma projesinin etik bir iş olarak nasıl yürütüldüğünü, işçilere nasıl iyi ücretler verildiğini ve atölyedeki koşulların sürekli nasıl izlendiğini öğrendiler. Sonuç olarak, atölye kasabadaki en büyük kamu dışı, özel sektör işveren haline geldi ve orada çalışanların, özellikle de kendi gelirlerini sağlama fırsatına sahip olmayan genellikle bağımsızlıktan yoksun olan kadınların yaşamları üzerinde son derece olumlu etkileri oldu. Geçtiğimiz iki ay boyunca gelişim teorisi üzerine çalışan öğrencilerimiz için, insanların yaşamlarında fark yaratan başarılı bir gelişim projesine dahil olmuş biriyle karşılıklı konuşmak harikaydı. Öğrenciler sunumu ilham verici buldular ve bunu DP sınavlarında ilgili bir vaka çalışması olarak kullanabilecekler.