SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÖYLEŞİLERİ 14.04.2021

Lise öğrencilerimiz, Birleşmiş Milletler İzmir Ofisinde “Protection Officer for gender-based violence and refugee protection” olarak görev yapan Serin Bitar ile “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” üzerine, çeşitli ülkelerin yürüttüğü çalışmalar ve Türkiye’de yapılan uygulamalar hakkında bir çevirim içi bir söyleşi gerçekleştirdi. Her sınıf seviyesi için farklı günlerde düzenlenen oturumlarda öğrencilerimiz okulumuzda MYP ve DP İngilizce ders müfredatında farklı aktivitelerle işlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları uygulamalarının BM tarafından nasıl takip edildiği ve kayıt altına alındığı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldu. Söyleşinin, öğrencilerimize İnsan Haklarının Birleşmiş Milletler tarafından ülkeler bazında nasıl korunduğu konusunda farkındalık kazandırdığına inanıyoruz.