SKH PROJESİNİ BAŞARIYLA SÜRDÜRÜYOR 26.01.2021

11. sınıf öğrencimiz İdil İra, Ekim ayından bu yana arkadaşları ile birlikte kırsal kesimdeki kadınların teknolojiye erişmesine yardımcı olmak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden 7'sine ulaşmak için bir proje üzerinde çalışıyor. Projeye başlamadan önce, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) üzerine sekiz haftalık bir eğitim programına katılan İdil, Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilerle ve Vancouver Kanada'dan bir kişinin katılımıyla bir grup oluşturdu. Grup olarak, SKH hedeflerine nasıl ulaşılacaklarına dair fikirler üretmeye başladılar, projelerini geliştirdiler, bulgularını bildirdiler ve farklı sivil toplum kuruluşları, devlet kurumları ve UNDP gibi öncü isimlerle iletişime geçmeye çalıştılar. Bu süreçte, Türkiye'de bu eğitimi alan ve SKH gençlik liderleri olan ilk öğrenciler oldular. Bu girişimcilik, harika bir IBDP öğrencisi olmak için İdil’e gereken becerileri geliştirmede inanılmaz bir deneyim sağlarken, CAS projesine dönüşebileceğini umduğumuz önemli bir CAS deneyimi kazanmasını da sağladı. En önemlisi bu deneyim, İdil'i toplumumun iyiliği için sivil toplum hareketlerinde çalışma hayallerine yaklaştırdı ve dünyada görmek istediği değişimi yaratmak için harekete geçmesine imkân verdi.