SERGİ İLE ÇALIŞMALARINI SUNDULAR 15.03.2021

ELC öğrencilerimiz “Dünyanın İşleyişi” isimli temamızın 2. sorgulama basamağı olan “değişimin canlılar üzerine etkileri” ile ilgili çalışmalar yaptılar. Çalışmalarına okulumuzun bahçesine gezi düzenleyerek başladılar. Gezi sırasında bahçede buldukları çöpleri eldiven takarak topladılar ve sınıflarına getirdiler. Çöplerin hangi maddelerden oluştuğunu incelediler. Bu atıkların doğamızı ve diğer canlıları nasıl etkilediği hakkında fikirlerini paylaştılar. Gezi sırasında yere düşmüş olan farklı renklerdeki çiçekleri toplayarak suya koyup nelerin değiştiğini gözlemlediler ve resimlerini çizerek anlatmaya çalıştılar. Değişimin her yerde olduğunu fark ettiler ve bu süreci evde yaptıkları çalışmalarla sürdürdüler. Ailelerinin desteği ile fikirlerini projeye dönüştürdüler ve okula taşıdılar. Süreç içierisinde “araştıran sorgulayan ve bilgili” öğrenen profili özelliklerini sergilerdiler ve “değişim-şekil-nedensellik” anahtar kavramlarını kullandılar. Bu sorgulama basamağındaki tüm çalışmaları kullandıkları kaynakları ve gözlemlerini bir sergi ile sunmaya karar verdiler. Sergiye katılacaklar için bir davetiye tasarladılar. Okul bahçemizde oluşturdukları serginin önce açılışını yaptılar sonra çalışmalarını katılımcılara keyifle sundular.