SANAL İSTİSMARA KARŞI KORUNMA 23.05.2019

Lise Rehberlik Birimi öğrenci eğitimlerinden Sanal İstismar konusu 23 Mayıs Perşembe günü işlendi. Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz’un konuşmacı olduğu eğitimde, öğrencilere sanal ortamlardaki tehlikelerle ilgili bilgi verildi. Eğitimde; gittiğiniz bir kafe veya restoranda ücretsiz Wi-Fi kullanmak, telefonunuza indirdiğiniz bir programın sizden resim galerisine girmek için izin istemesi, kendisini genç gösteren kötü niyetli yetişkinlerin online sohbetleri gibi birçok riskli durum örneklerle açıklandı. Doç Dr. Koltuksuz, konuşmasında öğrencilere özellikle kredi kartı, TC Kimlik numarası, ev adresi gibi özel bilgilerin kullanımına dikkat edilmesi gerektiği belirtti. Eğitimin son bölümü öğrencilerin sorularına ayrıldı.