PYP SERGİLERİNİ ÇEVİMİÇİ YAPTILAR 08.06.2020

4 sınıf öğrencilerimiz İlk Yıllar Programı eğitimi boyunca edindikleri tüm bilgi ve becerileri sentezleyerek bir dünya sorununa çözüm bulma konusunda sorgulamalar başlattıkları ve araştırmaları sonunda bir çözüm ve eylem ortaya koydukları PYP Sergisini 8-9-11 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirdiler. “Gezegeni Paylaşmak” disiplinler üstü temasını ele aldıkları ve Aralık ayında başladıkları süreçte, öncelikle bu tema üzerinden çalışacakları kavramları belirlediler ve ana fikirlerini oluşturdular. Ardından da sorgulama basamakları doğrultusunda araştırmaya başladılar. Çalışmaları Haziran ayına kadar tüm hızıyla devam etti. Bu yıl her zamankinden farklı olarak pandemi nedeniyle sunumlarını sanal ortamda okuldaki tüm topluluk üyeleriyle paylaştılar. 3 gün boyunda öğrencilerimizin dünya sorunlarına karşı duyarlı ve çözüm odaklı olduklarını görmek bizleri çok mutlu etti. IB Öğrenen Profili Niteliklerini en iyi şekilde yansıttıkları bu projede onlara destek olan 4. sınıf öğretmenlerimiz Ahmet Dalan’a, Burcy Çay’a, Gizem Ünal’a ve Derya Akcan’a, ICT öğretmenimiz Çilem Pekşen’e, her aşamada yanlarında olan Işıkkent İlköğretim Okulu öğretmenlerinden oluşan mentor öğretmenlerine ve desteklerini hiçbir zaman esirgemedikleri için velilerimize çok teşekkür ederiz. 4. sınıflarımızın gerçekleştirdiği PYP Sergimizi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Keyifli seyirler dileriz.

Şifre: IEKPYPVX2020