PROJELERİNİ URLA PMC DEMİRGÜREÇ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNE ANLATTILAR 21.02.2021

Strangers ekibi öğrencilerimizin çalışmalarını sosyal medyada görüp okulumuzla iletişime geçen Urla PMC Demirgüneş İlkokulu öğrencileri ile Strangers öğrencilerimiz bu hafta sonu çevrimiçi olarak bir araya geldiler. Urla PMC Demirgüreş İlkokulu 2A öğrencileri ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Yılmaz da katıldı. Sayın Yılmaz kompostun, yani evsel gıda atıklarının çöpe gitmekten kurtarılıp geri dönüşümle toprağa kavuşmasını sağlamanın ne kadar önemli olduğunu, çöpe giden evsel gıda atıklarının ekonomimizde yarattığı kayıptan, atmosfere salınan metan gazı nedeniyle çevreye verilen zarara kadar detaylı bir bilgilendirme yaptı. Ayrıca Sayın Yılmaz öğrencilere en basit malzemelerle mutfaklarımızda kompost yapmanın kolay yollarından birini daha anlattı. Toplantıda Strangers ekibi öğrencilerimiz de Bokashi Kompost Yönetimi hakkında PMC Demirgüreş İlkokulu 2A öğrencilerini bilgilendirdi. Bu toplantın sonunda “Biz birdik, şimdi iki olduk!” dediler. Hedefleri bu yolda daha fazla farkındalık yaratmak ve de çoğalmak. Şimdi hep birlikte küçük kardeşleri ile birlikte kompostlarını yapacaklar ve bizler de onların minik elleriyle bu eyleme nasıl kocaman bir katkı koyduklarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu çok değerli işbirliği için PMC Demirgüreş İlkokulu 2A öğrencilerine, değerli öğretmenleri Önay Durmaz’a ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın İbrahim Yılmaz’a çok teşekkür ederiz!