PLANETERYUM UZAY ÇADIRINDA YENİ ŞEYLER ÖĞRENDİLER 16.03.2021

“Dünyanın İşleyişi” ünitemizle bağlantılı olarak okulumuza planetaryum uzay çadırını davet ettik. ELC2 öğrencilerimiz ünitemizin 2. sorgulama basamağı olan Uzay hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve keşfetmek için çadırı ziyaret ettiler. Uzay boşluğunu gözlemlediler, gezegenler, yıldızlar hakkındaki sorularına yanıtlar aradılar. Eğlenerek öğrendikleri keyifli bir etkinliğe katıldılar. ELC 3 öğrencilerimiz ise 2. sorgulama basamağı olan “Değişimin canlılar üzerine etkileri” ile ilgili birçok çalışmalar yapmışlardı. Bu çalışmalarının bir devamı olarak planetaryum çadırını gezdiler. İzledikleri belgeseller hakkında sohbet ederek geçmiş bilgilerini tekrarladılar. Değişimin etkisinin sadece canlılar üzerinde değil güneş sisteminde de yer aldığını fark ettiler. Bununla ilgili yeni sorgulamalar başlatarak çalışmalarına farklı bir bakış açısı ile devam etmeye başladılar.