Ortaokul Başvuru Süreci

Kontenjan olması durumunda 5 ve 6. sınıflara başvuran aday öğrenciler, aşağıdaki kayıt-kabul sürecine dahil edilir. Ortaokula kayıt işlemlerinde;

a- Çimentaş Eğitim ve Sağlık Vakfı’na bağlı Özel Işıkkent İlkokulu’nda öğrenim görmüş öğrencilerin doğrudan ortaokulumuza kayıt önceliği vardır.
b- Dışarıdan başvuran öğrencilerin okula kabulü akademik, sosyal ve gelişimsel özelliklerine bağlıdır.
c- Kayıt için velilerin Aday Öğrenci Kayıt Formunu doldurması gerekir.
d- Başvuran adaylar Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden seviye belirleme sınavlarına tabi tutulurlar.
e- Aday öğrencinin bir gün süreyle (gözlem tarihi yönetimce velilere duyurulur) sınıf ortamında gözlemi yapılır ve rehberlik birimince sosyal ve gelişimsel özellikleri mülakat usulüyle değerlendirilir.
f- Öğrencinin bir önceki okulundan alacağı “Öğrenci Davranış Değerlendirme” raporunu başvuru sırasında ibraz etmesi gerekir. Raporu ibraz etmeyen veya raporda kendisiyle ilgili olumsuz düşüncelerin yer aldığı görülen öğrenciler seviye tespit sınavından başarılı olsalar dahi kayıt hakkı alamazlar.

Kontenjan olması durumunda ara sınıflara başvuran öğrenciler, yukarıdaki sürece dahil edilir.

Aday öğrencinin yazılı değerlendirme ve mülakat-gözlem sonuçları kayıt-kabul komisyonunca değerlendirilir. Kabul alan aday öğrencilerin kayıtları web sayfası üzerinden duyurulan resmi kayıt takvimine göre yürütülür.

Kayıt takvimi sonrasında boş kalan kontenjan olması durumunda ise ön kayıt usulüne göre öğrenci kayıt-kabul süreci “b-c-d-e maddelerine” göre yürütülür.