ÖNCE TASARLADIKLAR SONRA SERGİLEDİLER 18.02.2021

ELC2 sınıfımız “Bulunduğumuz Zaman ve Mekân” başlıklı ünitemizde hayallerindeki evleri bir projelendirdiler. Bu süreçte ilk olarak “hayalimizdeki ev nasıl olmalıdır?” diye düşündüler ve fikirlerini tasarı haline getirdiler. Tasarladıkları evlerin çizimlerini kâğıda aktardılar, Remida alanından kendi çizimlerine uygun geri dönüşüm malzemelerini seçtiler. Bu malzemeleri çizimlerine uygun bir şekilde üç boyutlu hale getirdiler. Evlerin işlevlerini ve özelliklerini birbirilerine anlattılar. Bu proje sayesinde PYP anahtar kavramımız olan “biçim ve işlevi” yaparak ve yaşayarak deneyimlemiş oldular. Öğrencilerimizden gelen paylaşma isteği üzerine bir davetiye kartı hazırlayarak projelerini ELC3 öğrencilerimize de bir sergiyle sundular.