OKUL DIŞARIDA GÜNÜNÜ ÇEVRİM İÇİ ETKİNLİKLE KUTLADILAR 21.05.2021

2012 yılında Londra’da eğitimciler, “Boş Sınıf Günü” ile eğitimin açık havaya taşınabileceği ve öğrenenlerin doğa ile baş başa vakit geçirebileceği bir tema yaratmışlar. Önce sadece şehirdeki okulları etkileyen hareket, sonra ülkeye yayılım göstermiş, daha sonrasında ise küresel bir harekete dönüşmüştür. Her yıl 20 Mayıs günü Okul Dışarıda Günü olarak kutlanmaktadır. Tüm dünyadan eğitimciler, oyun uzmanları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile öğrenenlere, doğa ile ilgili etkinliklerin yer aldığı aktiviteler paylaşılmaktadır. Okul Dışarıda Günü açık havada öğrenmeyi ve oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir kampanyadır. Okul Dışarıda Günü’nde dünyanın dört bir yanından binlerce okul sınıflarını açık havaya taşır ve derslerini oyun yoluyla işler. Çünkü oyun, çocuğun (ve yetişkinlerin) en öncelikli uğraşıdır. Doğaya çık(a)mayan, çamura kaza eseri değil de bilinçli bir şekilde basmayan/dokunmayan, kuş seslerini fark etmeyen, ağaçların altında otur(a)mayan her yaştan çocuk ve yetişkinin yapabileceği bir takım etkinlikler listelendi. 9. sınıflarımızla da Kimya dersinde bir grup öğrencimizle doğa üzerine sohbetler ettik, pencerenin dışında bugüne kadar fark edilmeyen doğa güzellikleri fark ettik, açık hava oyunları ile ilgili güzel anılar paylaştık, hava tahminleri ve çiçek yetiştirme konusunda deneyimlerimizi anlattık. Plastik türleri ve özellikleri adlı sunum izledikten sonra ekoloji ve çevre temalı kelime oyunu oynanarak doğa ile ilgili yeni farkındalıklar kazandık.