ÖĞRENCİLERİMİZLE PICASSO SERGİSİNİ GEZDİK 18.12.2019

Arkas Sanat Merkezi, Picasso: Gösteri Sanatı sergisi kapsamında; Picasso’nun gösteri dünyasını konu aldığı 83 parçadan oluşan birçok önemli eserin yer aldığı sergiyi farklı günlerde tüm ortaokul öğrencilerimizle birlikte gezdik. Işıkkent Eğitim Kampüsü Sanat Bölümü olarak, sanatın dünya üzerindeki etkilerinin farkına varabilen, farklı bakış açıları geliştirebilen, geleceği yaratıcılıkları ile şekillendiren bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz ve tüm öğrencilerimizle sergiye katılım sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin sanatın önemini ve sanat ruhunu derinden hissedebildikleri böyle etkinliklere katılmalarını önemsiyoruz. Ayrıca, derslerimizde yaptığımız çalışmaları bu tür etkinliklerle destekliyoruz. Arkas Sanat Merkezi tarafından şehrimize getirilen Picasso: Gösteri Sanatı sergisinde başta Paris- Picasso Ulusal Müzesi olmak üzere, Fondation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 nadide parça; tabloları, tasarladığı kostümler, eskizler ve heykeller yer alıyor.