Kolejler İzmir 07.06.2020

Değişen dünyada kolejlerin yeri nedir?

21. yüzyıldaki eğitim dünyasında kolejlerin yeri gün geçtikçe daha özel hale gelmektedir. Kolejler İzmir’de öğrencilere akademik bilgi verme ve sosyal hayatın her alanında bireyin kendisini geliştirme merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Kolejler iyi bir akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerin yeteneklerini keşfedecekleri ve bu yönde de bütünsel gelişim gösterebilecekleri yerlerdir. Akademik bilginin kolejlerde öğrenciye aktarımı son derece titiz bir planlamanın ürünüdür. Hangi bilginin öğrenciye ne zaman verileceği, öğrencinin bu bilgileri pekiştirmek için neler yapacağı, bilginin unutulmaması için gerekli tekrarların ne zaman yapılacağı eğitim öğretim yılının başlangıcından itibaren planlanmış olur. Böylece öğrenciler okula ilk geldikleri günden itibaren bu plan doğrultusunda eğitim görürler. kolejler izmir

Kolejler neden tercih edilir?

Kolejler İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında ailelerin çocukları için tercih ettiği eğitim kurumlarının başında gelmektedir. Bunun pek çok nedeni olmakla birlikte, ailelerin kolejlerden en önemli beklentilerinin başında dil eğitimi gelmektedir. Bu nedenle İzmir’de bulunan kolejler, dil eğitimine özel önem vermektedir. Kolejlerin tercih edilmesindeki tek neden dil eğitimi değildi. Sosyal imkânların fazlalığı, yurt içi ve yurt dışı bilimsel etkinliklere katılım sağlanması gibi faktörler de İzmirlilerin kolejleri tercih etmesinde etkilidir. Bu noktada vakıf okulları, diğer özel kolejlerden bir adım öne çıkmaktadır. Çünkü vakıflar tarafından idare edilen kolejler ticari kaygı gütmeksizin kendilerini eğitim hizmetlerine adamışlardır. İzmir bu şekilde faaliyet gösteren eğitim kurumlarının başında Işıkkent Eğitim Kampüsü gelmektedir. Kolejlerin tercih edilmesindeki en önemli faktör yabancı dil eğitimidir. kolejler izmir

Sadece İngilizce eğitimi yeterli midir?

Dünyada kullanılan dillerin yaygınlığı yüzyıllara göre değişkenlik göstermektedir. Yüz yıl öncesinde İngilizce, bugünkü kadar bütün dünyada yaygın bir dil değildi. Ama zaman içerisinde yaygınlaştı ve neredeyse bütün dünyada iletişim kurmayı sağlayacak evrensel bir dil haline dönüştü. Artık İngilizce bilmek bireyler için bir ayrıcalık değildir. Çünkü herkes bu dili konuşmak ve bilmek zorundadır. Farkındalık yaratmak için ise İngilizce’nin yanı sıra bir başka yabancı dil eğitimi almak şarttır. Işıkkent Eğitim Kampüsü bu bilinç doğrultusunda öğrencilerine sadece İngilizce eğitimi vermekle yetinmemektedir. Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca eğitimleri de verilmektedir. Böylece buradan mezun olan öğrenciler dil açısından dört dörtlük donanıma sahip olmaktadırlar.

Dil eğitiminde başarı nasıl sağlanır?

Dil eğitiminde başarı elde edilmesinde, teorik olarak öğrenilen dil bilgisinin pratik olarak uygulanması son derece önemlidir. Bu açıdan Işıkkent Eğitim Kampüsü’nde verilen dil eğitimi diğer İzmir kolejlerinden ayrılmasını sağlar. Okulda bulunan İngilizce öğretmenlerinin önemli bir bölümünün ana dili İngilizcedir. Ayrıca okulda görev yapan ana dili İspanyolca ve Fransızca olan öğretmenler de bulunmaktadır. kolejler izmir

Kolejden mezun olmanın avantajları nelerdir?

Kolejler İzmir’de her geçen gün daha fazla rağbet görüyor. Bunun temel nedenlerinden birisi kolejden mezun olan İzmirlilerin, hayatlarının geri kalan kısımlarında bir adım daha avantajlı olmalarıdır. Özellikle dil bakımından kolej mezunları iş ve sosyal hayatlarında büyük avantajlara sahip olmaktadır. Dil eğitiminde teorik bilgilerin pratikle taçlandırılması, bireye İngilizce okuduğunu anlama ve konuşabilme yetisi kazandırmaktadır. Üniversiteye böyle bir farkla adım atan kişiler, lisans eğitimleri sırasında farklı alanlarda uzmanlaşabilmektedir. Kendisini çok yönlü olarak geliştiren birey, başarılarla dolu bir iş hayatına tamamen hazır hale gelmektedir.

Kolejler meslek belirleme sürecine katkı sağlar mı?

Kolejler İzmirli öğrencilerin meslek ve üniversite tercihlerine karar vermelerinde doğrudan etkilidir. Oluşturulan gerekli alt yapılar sayesinde öğrenciler lise eğitimleri devam ederken, hayatlarına şekil verecek kararlar verirler. Öğrencilere bu zorlu karar sürecinde onlara yol gösterecek uzman kadro eşlik eder. Rehberlik öğretmenleri gençlerin ilgi alanlarına, isteklerine, yeteneklerine göre kendileri için en doğru kararı vermelerinde onlara yardımcı olurlar. Bu süreç YKS öncesinde olduğu gibi sonrasında da devam etmektedir. Öğrencilerin üniversite tercihleri yapmalarında rehberlik öğretmenleri özveriyle yardımcı olmaktadır. Öğrenciler sadece Türkiye’deki üniversitelere değil, dünyanın farklı ülkelerindeki eğitim kurumlarına da yönlendirilmektedir.

Işıkkent mezunları hangi üniversiteleri tercih etti?

2020 yılı bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça zorlu geçti. Fakat teknolojik altyapıya ilk günden beri önem veren Işıkkent Eğitim Kampüsü pandemi döneminde eğitim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürdü. 2020 yılında mezun olan 12. sınıf öğrencileri Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında eğitim görmeye başladı. Işıkkent mezunlarının gittiği üniversiteler arasında İngiltere’de University College, University Of Westminster, Manchester Metropolitan University, Oxford Brookes University ve Brunel University; İtalya’da Cattolica University ve Istituto Marangoni, İsrail’de Tel Aviv University; Macaristan’da University of Debrecen, Amerika Birleşik Devletleri’nde Purdue University, Tufts University, Northeastern University, Brown University ve School Of Visual Arts; Kanada’da Concordia University; Hollanda’da Eindhoven University Of Technology gibi köklü geçmişe sahip üniversiteler bulunmaktadır.