KENDİ HİKAYELERİNİ YAZDILAR 21.10.2019

Rudyard Kipling’in “Just So Stories” adlı kitabını okuyan 5.sınıf öğrencilerimiz, doğada var olan bir durumu (ör. zebraların neden çizgileri vardır?) açıkladıkları bir hikaye yazdılar. Daha sonra öğrenciler, bu hikayeleri 3. sınıf öğrencilerine yönelik bir öykü kitabı haline getirerek renkli ve resimli tasarımlar yaptılar. 5. sınıf öğrencileri ikili gruplar halinde hikayelerini 3. sınıf öğrencilerine okudular ve onlardan geri bildirim aldılar. Bu projenin amacı, 5. sınıf öğrencilerimizin gerçek okuyucuları göz önünde bulundurarak kendi öykülerini yazmalarını sağlamaktı. 5. sınıf öğrencilerimiz projenin başarıya ulaştığını hissettiler ve bu projede yer almaktan büyük keyif aldılar. 3. sınıf öğrencilerimiz ise okul arkadaşlarının yazdığı öyküleri dinleyerek hoşça vakit geçirirken gerçek hayat deneyimleri aracılığıyla sahip oldukları düşünceleri İngilizce olarak ifade etme şansı yakaladılar.