KENDİ DETERJANLARINI HAZIRLADILAR 01.06.2021

5. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinde “İnsan ve Çevre” ünitesi kapsamında “Su kirliliğinin insan sağlığına etkilerini” incelediler. Pandemi koşulları ve hijyen ihtiyacının öne çıkması ile birlikte su kullanımının arttığını; deterjanların, şampuanların, sabunların doğaya ve insanlara etkisini inceleyerek çözüm yollarını tartıştılar. Doğada çözüldüğü için sularda kirlilik oluşturmayan, sularımıza karışıp bizleri kimyasal kirleticilerin etkisi altında bırakmayan deterjanları evde yapma amacıyla verilen ödevdeki örneklerden birini seçtiler. Evlerinde kendi sabunlarını, temizleyicilerini yaptılar. Hazırladıkları ürünler MYP D kriteri ile değerlendirildi. Öğrencilerimizin hazırladıkları ürünlerin herkese örnek olmasını umuyoruz.