İzmir Özel Okulları 16.05.2000

Özel okullar bu çağın gereği midir?

21. yüzyılda gelişen teknoloji eğitim anlayışının da dönüşmesini sağlamıştır. Artık İzmir’de her reklam panosunda bir özel okul ilanı, her mahallede bir özel okul bulmak mümkündür. Hatta bazı mahallelerde bulunan özel okulların sayısı o bölgede bulunan devlet okullarından fazla olabilmektedir. Özel okul sayısındaki bu artış aslında eğitim sisteminin dönüşümünün bir sonucudur.

Özel okullar, dinamik bir anlayışla öğrencilere hizmet vermektedir. Çocukların başarılı olabilmeleri için onlara her konuda yardımcı olmaktadırlar. Böyle olduğu için günümüzde özel okullar çağın gereği haline gelmiştir. Fakat bu durum yeni bir sorunu beraberinde getirmiştir. Çocuğunu özel okula göndermek isteyen kişiler, karşılarında onlarca tercih bulmaktadır.

Özel okul tercihinde bulunacak kişiler her şeyden önce “tecrübeye” dikkat etmelidir. Birkaç yıllık okulların birikimiyle öğrencilere verilen eğitim hizmetiyle, 20 yılı aşkın birikim sonucunda verilen eğitim arasında dağlar kadar fark vardır. Işıkkent Eğitim Kampüsü, uzun yıllara dayanan köklü geçmişiyle anaokulundan lise bitinceye kadar İzmirlilerin hizmetinde olan bir vakıf okuludur.

Özel okullarda dil eğitimi nasıldır?

Özel okulları, diğer okullardan ayıran en temel fark verilen dil eğitimidir. Çağın gereği olarak özel okullarda artık sadece İngilizce eğitimi verilmemekte, İngilizcenin yanında ikinci bir yabancı dil de öğretilmektedir. Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dilleri de öğrencilere öğretilmektedir. Böylece çocuklar dünyadaki farklı kültürleri çok daha yakından tanıyabilmekte ve dil-kültür arasındaki bağlantıyı oluşturabilmektedir. İzmir, Türkiye’nin en ilgi çekici şehirlerinden birisidir. Şehrin çağdaş, konforlu ve güvenli yaşam ortamı pek çok yabancının buraya gelmesine neden olmaktadır. Ayrıca uluslararası şirketlerin önemli bir kısmının merkezi İzmir’dedir. Böyle olduğu için İzmirliler için dil eğitiminin önemi daha büyüktür.İzmir özel okullarında iyi bir dil eğitimi alan öğrenciler şehirlerinin kimliğine zenginlik katmaktadır.

Özel okullarda müzik eğitiminin farkı nedir?

İzmir özel okullarında verilen müzik eğitimi öğrenciler için oldukça zengin ve keyif vericidir. Burada verilen eğitimde her öğrencinin sahip olduğu müzik zevkine göre sadece bir enstrüman çalmaya değil aynı zamanda ritim duygularını geliştirmeye teşvik edilmektedir. Böylece öğrenciler sanatla iç içe yetişmektedir. Ayrıca okulların bünyesinde kurulan müzik grupları ve korolar çeşitli aktiviteler düzenlemektedirler. Öğrenciler bu aktivitelere katılmaktan büyük keyif almaktadırlar. Müzik öğretmenlerinin dinamik ve genç ruhlu oluşu, nesiller arasında farkı minimize etmektedir. Müziğin evrenselliği altında öğrenciler sanat icra etmeye öğrenmektedir. Okullar ve şehir orkestraları arasındaki yakın iş birlikleri de öğrencilerin farklı deneyimler elde etmelerine olanak vermektedir.

Özel okul öğretmenlerinin farkı nedir?

İzmir özel okullarında görev yapacak öğretmenlerin seçimi son derece önemlidir. Öğretmenlik mesleğinde en temel unsur dinamizm ve tecrübedir. Bu nedenle eğitim kurumları kadrolarını akademik birikimlerini geliştirmiş genç ve dinamik isimlerle, tecrübeli öğretmenlerin dengesini kurarak şekillendirmektedir. Burada dikkat edilmesi gerekenler öğretmenlerin akademik başarıları ve pedagojik birikiminin birbirini tamamlamasıdır. Sadece akademik başarı ya da sadece iyi bir pedagojik birikim iyi bir öğretmen olmak için yeterli değildir. Öğretmenlerin her iki anlamda da kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Işıkkent Eğitim Kampüsü’nde görev yapan öğretmenlerin önemli bir kısmı yüksek lisans ve doktora derecelerine sahiptir. Bu nedenle öğretmenlerin akademik birikimi son derece fazladır. Benzer şekilde öğretmenlerin pedagojik birikimi seminer ve konferanslarla her zaman güncel tutulmaktadır.

Özel okulların fiyatları nasıl belirlenir?

Özel okulların fiyatları yıllık olarak belirlenmektedir. Okullar peşin ödemelerde belli bir indirim uygulayabilmektedir. Bu nedenle özel okul ücretinin kayıt sırasında peşin olarak ödenmesi büyük bir avantaj sağlamaktadır. Peşin ödemenin dışında taksitli ödeme imkanı da bulunmaktadır. On taksite kadar yapılan planlamalarla velilerin rahat bir ödeme yöntemine sahip olması sağlanabilmektedir. Özel okullardaki fiyatlar eğitim ve yemek olmak üzere farklı kalemlerde belirlenmektedir. Kayıt sürecinde veliler okulun fiyatlarından detaylı olarak bilgilendirilmektedir.

Özel okullarda deneme sınavları yapılır mı?

Özel okullar, sınavlara hazırlanmanın en doğru adresleridir. Eğitim kurslarında sadece akademik ve test odaklı bir eğitim verilmektedir. Özel okullar ise sahip oldukları geniş ders saati avantajıyla öğrencilere konuları en ince ayrıntısına kadar deneyimleyerek öğretmektedir.

Işıkkent Eğitim Kampüsü’nde ezberleyerek değil, açık uçlu sorularla merak uyandırılarak, öğrenme sürecinde öğrencilerin araştırması, sorgulaması, keşfetmesi ve bilgiyi tüketen değil üreten olmaları sağlanmaktadır. Bunun ardından aşamalı olarak test çözümüne geçilmektedir.

Böylece çocuklar test üzerinden konuyu öğrenmek yerine, öğrendikleri konular üzerine test soruları çözmektedir. Ayrıca çözülen sorulardaki başarı oranı rehberlik öğretmenleri tarafından dikkatle takip edilerek, kişiye özgü soru çözme programları hazırlanmaktadır.

Bütün bu birikimin ardından yapılan deneme sınavlarında öğrenciler gerçek bir sınavdaymış gibi kendilerini test edebilmektedir. Denemelerdeki başarı grafikleri hem bireysel hem de sınıf başarısı olarak takip edilerek, rehberlik birimi tarafından rapor haline getirilerek ebeveynlere sunulmaktadır.