HEP BİRLİKTE GERİ-DÖNÜŞÜM PROJESİ YAPTILAR 18.04.2019

İngilizce dersinde okudukları Andy Mulligan tarafından yazılan “Trash” adlı kitaptan yola çıkarak, 7. sınıf öğrencilerimizden gönüllü bir grup Fen Bilgisi ve Matematik dersleri içeriğini de kapsayacak şekilde planlandıkları geri dönüşüm temalı hizmet eylem çalışması ile anaokulu öğrencilerine kompostlama yaptırdılar. Gönüllü öğrenciler, anasınıfındaki kardeşleri ile toprağa gömdükleri plastik, metal, kağıt, gıda gibi muhtelif malzemelerin doğada çözünüp çözünmediğini onların da fark etmelerini amaçladılar. Anaokulu öğrencilerimiz, bir ay sonra toprağın içinden çıkan malzemelerin toprağa atmamız gerekenler olup olmadığını ve doğada çözünen maddelerin de gübre olarak kullanılabileceğini öğrenecekler ve sonra bir oyunla bu konuyu pekiştirecekler.