HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER 29.09.2020

ELC öğrencilerimiz “Kim Olduğumuz” ünitesi kapsamında aile fotoğrafları üzerinden ailede kaç kişiyiz? Ailece neler yapmaktan hoşlanırız? Hangi etkinlikleri yapmak bizi mutlu eder? gibi konularla ilgili sohbet ettiler. Ailelerinin resimlerini çizdiler. Aile fotoğraflarını paylaşarak ailelerini tanıttılar. ‘’Ben/Kendim’’ projelerini tamamladılar. ‘’Portre’’ kavramını öğrenerek siyah/ beyaz teknikle, aynada yüzlerini gözlemleyerek resmettiler. Yüzlerinin hangi şekillere benzediğini konuşarak bağlantı kurdular. Göz, ağız, burun ve kulak yapısını incelediler. Bahçedeki ağaçların yapraklarını gözlemlediler. Sonbahar mevsiminde yaprakların renklerindeki değişiklikleri konuştular. İsimlerini bahçeden topladıkları sonbahar yapraklarıyla yazdılar. “Yaratıcı nokta” çalışmalarını fırınlayarak, renklendirme aşamasına geçtiler. Müzik derslerinde forte ve piyano müzik terimlerini öğrendiler. Müzik yaparken bu ifadeler ne işe yarar? soruları üzerine konuştular. Müzik örnekleri ile forte ve piyanonun müzikte ne işe yaradığını ve birbirlerinden farklı olan taraflarını keşfettiler. “Klasik müzik orkestrasında hangi enstrümanlar olur? Orkestra şefi ne işe yarar? Şefin elindeki çubuğun adına ne ad verilir?” sorularına yanıt aradılar. Sırayla orkestra şefi oldular. Ellerindeki ziller ile şefin hareketlerine uyum sağlayan forte ve piyano oyununu oynayarak konuyu pekiştirdiler. Ayrıca ‘’Cumhuriyet Hürriyet demek’’ adlı marşı öğrenmeye başladılar. Bol bol açık havada ders yapan öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de öğrendiler.