“HAYALBAZLAR GEÇİDİ” ÜZERİNE SÖYLEŞİ 20.01.2021

6. sınıf öğrencilerimiz Türkçe derslerinde Dilge Güney’in “Hayalbazlar Geçidi” adlı kitabını okudular ve kitabı bitirmeleriyle birlikte kendisiyle tanışma fırsatını yakaladılar. Etkinlik, Dilge Hanım’ın Türk mitolojisiyle ilgili verdiği bilgilerle başlayıp bu bilgilerin kitabın içinde hangi ayrıntılarda yer aldığını öğrencilerimize keşfettirmesiyle devam etti. Öğrencilerimiz bu kitapla birlikte aslında fark etmeden mitolojiye giriş yaptıklarını öğrendiler.

Öğrencilerimizin nitelikli sorularıyla birlikte daha da keyifli hale gelen söyleşi, Dilge Güney’in okumanın insanın yaşamına ne kadar güzel şeyler kattığını, insanın kendisini kitaplarla ne kadar geliştirebildiğini paylaşmasıyla sona erdi. Bu güzel etkinlik için Dilge Güney’e çok teşekkür ediyoruz.