FRANKOFONİ BAYRAMINI KUTLADIK 29.03.2019

Her yıl mart ayında Fransız kültürüne ilişkin değerlerin paylaşılması çerçevesinde kutlanan Frankofoni Bayramı, okulumuzda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Derslerimizde, dünya çapında 56 ülkede anadil ya da ikinci resmi dil olarak konuşulan Fransızcanın küresel dünyadaki yeri ve önemini vurgulayıp, çok dilli ve çok kültürlü olmanın kazanımlarına değindik. Lise öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden oluşan takımlar geleneksel Crep’arty (krep hazırlama yarışmasıyla) Fransız krepleri hazırlayarak, jürimize sundular. Fransızca olarak verilen yönergelerle 15 dakika içerisinde hazırlanan krepler büyük beğeni topladı. Ortaokul öğrencileri ise Quiz de la Francophonie etkinliğiyle Frankofoni dünyasına yönelik kültürel sorulara yanıt verdiler. Derslerde işlenen kültürel ve bilimsel bilgiler etkinliklerle de pekiştirildi.