FARKLI ETKİNLİKLERLE 100. GÜNÜ KUTLADILAR 23.02.2021

İlkokul öğrencilerimiz bu hafta okulumuzun 100. gününü çevrim içi derslerde çeşitli etkinliklerle kutladılar. 1. sınıflarımız, 100. günde Türkçe ve İngilizce sayma becerilerini pekiştirerek beşer ve onar 100’e kadar ve ardından da 100’den geriye saydılar. 100 adet patlamış mısır eşliğinde İngilizce “100 Snowmen” hikayesini dinlediler. 100 sayısını elde edecekleri işlemleri denediler. 1’den 10’a ve 10’dan 1’e tüm rakamları topladığımızda 100 sayısının elde edildiğini keşfetmek oldukça ilgilerini çekti. 2. sınıflarımız, derslere kendi tasarladıkları 100. gün şapkaları ve gözlükleriyle katıldılar. İngilizce-Türkçe olarak 100. gün şarkıları söyleyip, dans ettiler. Tüm öğrencilerimiz 100 gün içinde en çok etkilendikleri konuyu ve durumu paylaştılar. Ayrıca Türkçe dersinde konuyla ilgili şiirler yazdılar. 3. sınıflarımız, sonuçları 100 olan toplama, çıkarma ve çarpma işlemleri yaptılar. Ardından 100 gün içinde yaşadıkları ve unutamadıkları bir anılarını yazıp paylaştılar. 4. sınıflarımız ise dünya sorunlarını çözebilmelerini sağlayan bir süper güce sahip olduklarını hayal ettiler. Bu gücü okulumuzun 100. gününde hangi sorunu çözmek için kullanacaklarını ve ne şekilde çözebileceklerini anlatan bir yaratıcı yazma çalışması yaptılar.