ELC KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ 28.10.2020

Pandemi nedeniyle alışık olduğumuz sesimizi güçlü güçlü duyurduğumuz Cumhuriyet Bayramı törenimizi yapamadık.

Sosyal mesafemizi koruyarak planladığımız çalışmalarımızı tamamladık.

Hafta boyunca Cumhuriyetimizi, Bayrağımızı, Atamızı konuştuk. Her derste tamamladığımız küçük etkinliklerle okulumuzu süsledik. 29 Ekim haftasında öğrencilerimizle Atatürk’ün kişilik özelliklerini PYP öğrenen profilleriyle ilişkilendirerek sohbetler ettik. Atatürk fotoğraflarından gözlemsel çizimler yaptık. Bu resimlerle sınıfımıza Atatürk köşesi oluşturduk.

Atatürk’ün fotoğrafları üzerine sohbet ettik. Atatürk’ün bize neler armağan ettiğini, özgürlüğün ve söz sahibi olmanın nasıl bir şey olduğunu konuştuk ve bunu beraber dramalaştırdık. Öğrencilerimize “Atatürk şu an burada olsaydı ona ne demek isterdin/onunla ne yapmak istersin?” sorusunu sorarak cevaplarını resmetmelerini istedik. Dünya haritasını inceledik, ülkemizin yerini keşfettik. Atatürk’ün yurdumuzu kurtardığını konuştuk.

Bugün okulumuz bayrağımız gibi kırmızı beyaza büründü.

Atatürk şarkılarını ve cumhuriyet şarkılarını açarak sınıfımızda dans ettik. 29 Ekim Cumhuriyet coşkusunu Türk bayraklarıyla marşlarla dans ederek kutladık.