DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ 62 SIRALAMASINDA BERK ERKEK 49. OLDU 07.05.2021

9. sınıf öğrencimiz Berk Erkek, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda dünya çapında en iyi 62 öğrenci sıralamasında 49. oldu.

Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondır. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır.

Yılda altı defa, 2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 kategorilerinde düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca, Çince ve Farsça gibi dillerde yürütülüyor. Türkiye’de yarışmaya katılmak isteyen okullar ve öğrenciler yarışmaya bu dillerden uygun olanı seçerek katılıyorlar.

6 Mayıs 2021 tarihinde 6.kez gerçekleşen yarışmada 9. ve 10.sınıf kategorisinde dünya çapında 1.665 öğrenci yarıştı. Okulumuz öğrencilerinden 117 katılımcı arasından 1. olan Berk’i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.