DİJİTALLEŞEN DÜNYADA ÇOCUK OLMAK 15.01.2021

15 Ocak Cuma günü öğrencilerimiz “Dijital Dünyada Çocuk Olmak” konusunu Bilişim Teknolojileri Uzmanı Sayın Beyhan Payaslı ile birlikte tartıştılar. İki oturum halinde gerçekleşen buluşmada ilk oturumda Beyhan Bey 5. ve 6. Sınıflarımız ile buluştu. Ardından 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz konuyu tartıştılar. Yaş dönemi özelliklerinin farklı ihtiyaçlarına göre çocuklar önce bir anket doldurdular, ardından yine onlar için hazırlanmış sunumu dinlediler ve kısa bir quiz yaptılar. Oturumun önemli bir bölümü soru ve cevaplara ayrıldı ve çocuklar böylesine olağanüstü bir dönemde , okulları ekranlar olmuşken bu dijital dünyada çocuk olmayı sorguladılar, sordular, tartıştılar. Özellikle bu dönemde bu dünyanın bizlere sunduğu olanaklar, riskler, kendimizi nasıl güvende tutacağımız üzerine önemli bilgiler edindiler, ildiklerinin üzerinden tekrar geçtiler. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin katılımları ile interaktif olarak gerçekleşen buluşmanın çocuklarımız için çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bu toplantıların devamı olarak 19 Ocak Salı günü Saat: 17:30’da gerçekleştireceğimiz “Pandemi Döneminde Dijital Dünyada Yaşayan Çocukların Ebeveyni Olmak” konusunu yine Beyhan Payaslı ile ele alacağımız, birlikte paylaşıp tartışacağımız buluşmamıza tüm ortaokul velilerimizin katılımlarını bekliyoruz.