ÇİN YENİ YILI 02.02.2020

İlkokuldaki öğrencilerimiz “Kendimizi İfade Etme Yöntemlerimiz” ünitesinde, dünyanın dört bir yanındaki insanların yeni yılı nasıl kutladıklarını keşfettiler. 2. sınıf öğrencileri Çin'de insanların yeni yılı nasıl kutladıklarını incelediler ve orada ay takvimini kullandıkları için farklı bir tarihe denk gelen farklı bir yeni yıl kutlaması olduğunu öğrendiler. Bazı videoları izledikten sonra yeni yıl gelenekleri hakkında bilgi edindiler. Çince insanların nasıl selamlandığını, onlara nasıl tebrik kartı yazıldığını, Çince Zodyak ve 12 hayvan işaretlerini öğrendiler. Daha sonra, öğrendikleri bilgileri kullanarak sınıf kapılarını süslediler. Bu çalışma için Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, öğrencilerimize bilgilendirici kitaplar, fenerler ve dekoratif ürünler gönderdi. Buna karşılık, öğrencilerimiz onlara teşekkür amaçlı yeni yıl kartları ve küçük sanat eserleri hazırladılar. Bizler tüm dünyadaki Çin halkına "Xin Nian Kuai Le" ve "Gong Xi Fa Cai" diliyoruz.