BRANDI WILLIAMS İLE ÇEVRİMİÇİ GÖRÜŞME 04.12.2020

11.sınıf IBDP Küresel Politika dersinde öğrencilerimiz “Güç” ünitesi kapsamında “ABD’de Irk” konusu üzerine çalıştılar. Amerika’daki siyahilerin yaşadığı kitlesel hapis cezaları ve güç eksikliğini anlatan “The 13th” adlı belgeseli izleyen öğencilerimizin, misafir konuşmacımız Brandi Williams’a kafalarındaki soruları yöneltmeleri istendi. Brandi Amerika’da siyahi olarak doğup büyüme konusundaki tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşırken öğrencilerimiz de konuğumuza polisin güç kullanımı, önyargıyla başa çıkma ve “Black Lives Matter” hareketinin etkileri gibi birçok konuda çeşitli sorular yönelttiler. Bugün tüm dünyayı etkileyen mühim konularda kişisel deneyimlere sahip biriyle konuşma fırsatı bulmak, öğrencilerimizin düşünme süreci üzerinde çok önemli bir etki yarattı. Dersten sonra öğrenciler, bu görüşmenin dünyanın farklı yerlerinde yaşayan siyahilerin her gün karşılaştığı sorunları anlamalarına nasıl yardımcı olduğunu anlattılar ve Brandi’yle konuşmanın sahip oldukları teorik bilgiyi nasıl daha gerçek hale getirdiğini paylaştılar.