BARNABY BROCKET’E KARTPOSTAL YAZDILAR 20.01.2021

7. sınıf öğrencilerimiz Türkçe derslerinde John Boyne’nun “Yanlışlıklıkla Dünyanın Öbür Ucuna Uçan Çocuk” adlı kitabını yorumlayarak okudular. “Yanlışlıkla” dünyanın öbür ucuna uçan sekiz yaşındaki bir çocuğun türlü badirelerle sınanan yaşam mücadelesine tanıklık ettiren kitapla birlikte olaylara ve insanlara önyargısız yaklaşmanın önemini ve hoşgörünün yaşamı ne denli güzel kılabileceği fark ettiler. Tiyatro sanatçısı Arzu Suriçi Kireççi anlattıklarıyla ve yönlendirici sorularıyla insanların farklılıklarıyla gurur duymalarını ve hayatta en önemli şeylerden biri olan insanın kendisini keşfetmesi gerektiğini öğrencilerimize bir kez daha hatırlattı. Bireyin önce kendine saygı duymasının kendi isteklerinin farkında olmasının önemini tartışan öğrencilerimiz; kitabın ana karakteri, ailesine her fırsatta kartpostal göndermeyi ihmal etmeyen Barnaby Brocket’e güzel bir kartpostal yazıp hayallerindeki Barnaby’e gönderdiler. Değerli katkıları için Arzu Suriçi Kireççi’ye çok teşekkür ederiz.