ATIK YAĞLARI DA GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYORLAR 27.04.2021

Dört ortaokul ve bir lise gönüllü öğrencisinden oluşan StRanGErS / Sosyal Etki Yaratanlar ekibi, 2020 Ekim ayından itibaren dahil oldukları Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Projesinde (Global Social Leaders), farkındalık yaratma ve harekete geçme çalışmalarını açtıkları Instagram hesabı üzerinden yürütmekteler. Amaçları, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden İklim Eylemi ve Sorumlu Üretim ve Tüketim Hedeflerine dikkat çekmek ve her bir bireyin bu hedefleri gerçekleştirmek üzere sorumlulukları olduğunun farkındalığını yaratarak eyleme geçmeleri için teşvik etmektir.

Atık yönetimi, özellikle Pandemi döneminde değişen yaşam alışkanlarımız nedeniyle daha da büyük önem kazandı. StRanGErS ekibinin de amacı, evlerimizden çıkan gıda ve yağ atıklarının çöpe gitmemesi ve geri dönüşümü için pratik uygulamalar paylaşarak takipçilerinizi bilinçlendirmek ve harekete geçmenin hiç de o kadar zor olmadığını göstermek… Ekip, ayrıca bu süreçte eyleme geçen takipçileri adına fidan dikiyor; Aralık 2019 yılında Ege Orman Vakfı ile başlatılan Işıkkent Korusu projesini Işıkkent Ormanına dönüştürmek için tüm paydaşlarıyla bu girişime de destek veriyor.

Tüm Işıkkent ailesini StRanGErS /Sosyal Etki Yaratanlar ekibi ile birlikte eyleme geçmeye davet ediyoruz. İşe, sayfalarını takibe alarak ve evlerinizdeki yağ atıklarını toplayarak başlayabilirsiniz. 😊 Diğer detayları ve sonraki adımları instagram sayfalarından takip edebilirsiniz.

iek_sosyal_etki_yaratanlar Instagram Hesabı: