ANKARA VE KAPADOKYA GEZİSİ 19.04.2019

8. sınıf öğrencilerimiz Ata’mızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de resmi törene katıldılar ve emanetlerinin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceklerine ant içtiler. Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine verilerek, Cumhuriyetimizin ilan edildiği başkentimiz Ankara’yı “Atatürk’ün İzinde” temasıyla gezdiler. Birinci, ikinci meclislerimiz ile günümüz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ederek Türkiye’de demokrasinin gelişim sürecini gözlemlediler. Medeniyetlerin buluştuğu Ankara kalesini, Türkiye’nin ilk etnografya müzesini, kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri müzesini ziyaret ederek bu toprakların tarihine kısa bir yolculuk yapma fırsatı buldular. Bu sayede tarih bilincinin gelişimine katkı sağlayan gezimiz, özgürlükler için ödenen bedellerinde farkına varılmasında önemli bir rol oynadı. Ardından “Güzel Atlar Diyarı ve Periler Ülkesi” olarak bilinen Kapadokya bölgesini ziyaret eden öğrencilerimiz bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini ve farklı kültürleri de tanıma fırsatı buldular.