AMC MATEMATİK YARIŞMASINA KATILDILAR 18.03.2019

İlk defa 1950 yılında “The New York Metropolitan Section of the Mathematics Association of America (MAA)” tarafından uygulanan AMC Matematik Yarışması bugün tüm dünyada 6.000’den fazla okuldan yaklaşık 300.000 öğrencinin katıldığı prestijli bir Matematik yarışması haline geldi. Okulumuzda uyguladığımız AMC (American Mathematics Competition) abroad 10/12 sınavı da MAA otorizasyonu altında, Amerika dışında sadece belirli bazı ülkelerde, online olarak uygulanan bir matematik sınavıdır. AMC 10, 10. sınıfa kadar olan öğrencilere, AMC 12 de trigonometri, ileri düzey cebir ve ileri düzey geometri konularını içeren ve 10. sınıftan sonraki öğrencilere yönelik bir sınavdır. Her iki sınavda da sınav süresi 75 dakika olup, 25 adet çoktan seçmeli soru sorulmaktadır. Sınavın amacı, öğrencilerin müfredat içerikleri dahilinde problem çözme becerilerini geliştirmektir. Bu sene ilk defa uyguladığımız bu sınava 14 Şubat Perşembe 2019 tarihinde 10 ve 11. sınıflardan Tunç Yılmazer, Altar Gür, Derin Kurultak, Melodi İnceboz, Jerfi Cider, Eren Tuncer, Ece Lara Taş, Melike Taner, Poyraz Yapalı olmak üzere toplam 9 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz sınava Matematik Yarışmaları Kulübümüzde yoğun bir ön hazırlık ile hazırlandılar. Öğrencilerimizi gösterdikleri yoğun çaba ve çalışmadan ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.