12. GELENEKSEL KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK 21.05.2020

Lise Rehberlik bölümümüzün bu yıl 12.sini düzenlediği “Geleneksel Kariyer Günü” etkinliğimiz, Covid19 salgını nedeniyle online görüşmelerle çevrimiçi olarak gerçekleşti. Öğrencilerimizin, ilgi ve yeteneklerine uygun olan farklı meslekleri tanımaları ve bilinçli olarak seçim yapabilmeleri amacıyla, her hafta salı ve perşembe günleri saat 18.00’de lise öğrencilerimiz meslek uzmanları ile bir araya geldi. İletişim, gastronomi, mimarlık, çizgi film-animasyon, beslenme ve diyetetik, mühendislik, hukuk, tıp vb. alanlardaki meslek grupları dahilinde davet edilen konuşmacılarımız mesleğin yapısı, üniversitelerdeki ders içerikleri, iş olanakları gibi konularda öğrencilerimizi bilgilendirdi. İlk olarak 30 Nisan Perşembe günü başladığımız oturumlarımız 21 Mayıs’taki son oturumla tamamlandı. Etkinlik boyunca Yaşar Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Metehan İğneci, Araştırma Görevlisi Gökçen Dinçer, Dr. Ebru Alakavuk, Bilgi Üniversitesinden Dr. Aylin Dağsalgülerk, Dr. Dilistan Shipman ve danışman Diyetisyen Derya Zümbülcan, Elektrik Elektronik Mühendisleri Ayça Topallı ve İhsan Topallı konuk konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğimize katılan tüm konuklarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

#evdeyizamabirlikteyiz #kariyergünü