YENİ YIL TEMALI SINIF KAPILARIMIZ TAM BİR GÖRSEL ŞÖLENDİ 29.12.2022

İlkokul öğrencilerimiz her sene yeni yıl için geleneksel olarak yaptıkları sınıf kapısı süsleme etkinliğini bu sene uluslararası farkındalığa hizmet etmek için geliştirdiler. “Dünyada herkes gece saat 12.00’de yeni yıla merhaba diyor. Fakat herkes aynı anda mı yeni yıla giriyor?” sorgulamasının ardından yeni yıla ilk giren ve son giren ülkeleri araştırdılar. Bu sırada da ülkeler arasındaki saat farklarını ve bunun nedenlerini keşfettiler. Projelerinde bunu yansıtmak isteyen öğrencilerimiz ülkelerin yeni yıla girme sıralarına göre kendilerine birer ülke seçtiler. Buna göre sırasıyla 1A sınıfı Yeni Zelanda’yı, 1B sınıf Avustralya’yı, 1C sınıfı Güney Kore’yi, 1D sınıf Hindistan’ı, 1.sınıf İngilizce sınıfı Türkiye’yi, 2.sınıf İngilizce sınıfı Finlandiya’yı, 2B sınıfı Polonya’yı, 2A sınıfı Norveç’i, 3A sınıfı İrlanda’yı, 3B sınıfı İzlanda’yı, 3.sınıf İngilizce sınıfı Brezilya’yı, 4. sınıf İngilizce sınıfı Peru’yu, 4C sınıfı Panama’yı, 4B sınıfı Meksika’yı ve son olarak 4A sınıfı Kanada’yı ele aldı. Ülkeleri tanıdılar, yeni yıl kutlamalarını ve geleneklerini inceleyerek kapılarında yansıttılar. Bu hafta tüm Işıkkent İlkokulu ve Anaokulu öğrencileri yeni yıl haftasında kapıları ziyaret ettiler ve bilgilendiler.