YAZAR OSMAN BAHADIR İLE KEYİFLİ BİR SÖYLEŞİ YAPTILAR 14.12.2021

Lisede IB DP Programı kapsamında işlediğimiz 20. Yüzyılda Türkiye ve Dünya dersinde öğrencilerimiz bu yıl Hüzün Laleleri kitabını okudular. Kitabın yazarı Osman Bahadır’ı konuk ettikleri derslerinde kimlik, kültür, değişim ve bakış açısı kavramlarına odaklanarak kitap üzerinden bir söyleşi gerçekleştirdiler. Tarihsel gerçeklerin roman kurgusunda nasıl işlendiğini sorguladıkları etkinlikte öğrencilerimizin sorularını cevaplayan yazarımız, hoşgörü, evrensellik, bilimsel tutum ve empati üzerine verdiği mesajlarla öğrencilerimize ışık tutu. Öğrencilerimizi ziyareti sonrasında Sayın Bahadır’dan gelen mesaj ise hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi çok etkiledi; çünkü kitap yorumları için her bir öğrencimize tek tek geri bildirim yazmış ve geleceğe dair umut dolu dileklerini iletmişti. Kendisine teşekkür ediyor, yeni kitaplarını heyecanla bekliyoruz.