VELİLERİMİZDEN FARKLI KÜLTÜRLERİN ÖZELLİKLERİNİ DİNLEDİLER 17.10.2022

3. sınıflarımız birinci ünite kapsamında farklı kültürleri ve değerleri tanıdılar. Dersimize konuk olan velilerimizden Ehtesham Mohammed’den Hint yaşam tarzını, törenlerini ve aile değerlerini öğrendiler. Parker Zhang’ten Çin’deki ahlaki değerlerin temelini oluşturan uyum, empati, adalet, kibarlık, dürüstlük ve aile büyüklerine saygı kavramlarını öğrendiler. Leviza Khmil, Ukrayna kültürünün temelini aile birliğinin ve dayanışmanın oluşturduğunu paylaştı. Sarah Hinton, Amerikan kültürünün en önemli değeri olan zamanın ve öneminin üstünde durdu. Öğrencilerimiz, konuklarımıza yönelttikleri sorularla, farklı kültürleri derinlemesine sorgulama fırsatı yakaladılar. Kendi kültürümüz ile benzer ve farklı yönleri konusunda farkındalık kazandılar. Etkinliğin sonunda öğrencilerimiz ortak yaşamda saygılı ve duyarlı olmanın önemini bir kez daha benimsediler.