SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARRUF HİZMET-EYLEM PROJESİ HAYATA GEÇTİ 08.11.2022

Lise Matematik Bölümü’nün iklim krizine doğru adımlarla ilerleyen bilinçli bir okul topluluğu yaratma amacıyla bir yıldır yürüttüğü “Sürdürülebilir Tasarruf” Hizmet-Eylem Projesi lise öğrencileri ile buluştu. BM Kalkınma Hedeflerinden “Doğal Kaynakların Sürdürülebilir Yönetimi ve Kullanımı” hedefine katkı sağlayan projede 46 lise öğrencimiz görev aldı. Proje kapsamında Işıkkent Anadolu Lisesi’ndeki elektrik, su ve kâğıt tüketim miktarlarını inceleyen öğrenciler, tasarruf yapılabilecek alanları tespit edip çözüm önerilerini yönetime sundular. Gruplar halinde çalışan lise öğrencileri, raporlarını istatistiksel bilgilerle desteklediler. Eylem planlarının kısa ve uzun vadedeki getirisini çarpıcı verilerle ortaya koyan proje ekibi, geçtiğimiz yıldan bu yana daha sürdürülebilir bir okul ortamı yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor. Uygulamaya konan eylem planları sayesinde, pek çok alanda tasarruf yapılmasını sağlayan öğrencilerimiz; proje sürecini gerçekleştirdikleri asamble ile okulun diğer paydaşları ile paylaştılar. Projede görev alan tüm öğrencilerimizi ve kendilerine rehberlik eden danışman öğretmenleri Tuba Bozdemir Şenol ve Cemre Pehlivan’ı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.