SU FESTİVALİ YAPIP SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKTİLER 25.05.2016

Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu Su Kaşifi programına bu yıl bizler de Özel Işıkkent İlkokulu olarak katıldık. 8-14 yaş grubu öğrencilerin suyla ilgili farkındalığını arttırmayı amaçlayan program dâhilinde öğrencilerimiz temiz suya erişim olanaklarını, ülkelerin yaşadığı su sıkıntılarını, çevrelerinde gördükleri her şeyin üretiminden tüketimine suyun kullanıldığını ve daha birçok bilgiyi öğrendiler. Eco School öğrencilerimiz öğrendikleri bu bilgileri 22 Mart Dünya Su Günü’nde hazırladıkları kutu oyunlarıyla arkadaşlarıyla paylaşmışlardı. Son olarak da 25 Mayıs tarihinde okulumuzda Su Festivali düzenleyerek kendi hazırladıkları parkurlarda ülke su sorunlarına dikkat çektiler. Festival çerçevesinde tasarrufun önemine dikkat çeken oyunlar ve cümle tamamlama yarışları yaptılar. Giysi, sebze, meyve ve teknolojik aletlerin içerisinde bulunan gizli su miktarını buldurmak için arkadaşlarına saklambaç ve eşleştirme oyunları oynattılar ve 5 yıl sonra açılmak üzere taahhüt kavanozu oluşturdular. Birçok farklı oyunlarla arkadaşlarını hem eğlendirdiler hem de su farkındalığı yarattılar.