Öğrencilerimizi ulusal ve evrensel değerlerin bilincinde, bilimsel düşünen, sorgulayan, kişisel gelişimi kadar yaşadığı toplumun gelişimine de katkı koyan, sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak geleceğe hazırlarken onları rol model alacakları doğru kişilerle de bir araya getirmeyi önemsiyoruz. Gelecek İçin Bugünden İlham Verenler Söyleşilerimizin amacı, gençlerimizi onlara yeni ufuklar açacak, farkındalıklarını arttıracak ve örnek olacak sanatçılar, sporcular, bilim ve iş insanları ile buluşturmak.

İLBER ORTAYLI

Misafirimiz olan Atatürk Lisesi, Buca Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi ve Yıldız Tınaz Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı dinledik. ‘Bir Ömür Nasıl Yaşanır’ı anlatan İlber Hocamızın engin deneyim ve birikimlerinden faydalanıyor olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık.

CEM SEYMEN

İlham Verenler Söyleşilerimizin ikinci konuğu gazeteci, televizyon programcısı ve ekonomist Cem Seymen oldu. Bilişim çağında artan rekabetle birlikte farklılaşmanın önemine değinen Seymen öğrencilere “sahip olduğunuz imkanları en iyi şekilde kullanarak kendinizi keşfedin. Kendi özünüzdeki değeri bulun, neyi istediğinizi neyi istemediğinizi bilin. Her nerede, ne yapacak olursanız olun kimsenin size yapamazsın, başaramazsın sözlerine aldırmadan kendi içinizdeki sesi bulun ve yaptığınız şeyin en iyisini ortaya koyun” dedi. Cumhuriyet çocuklarısınız bu ülkeye karşı sorumluluklarınız var diyen Cem Seymen öğrencilere güvenli yolu değil denenmemiş yolları deneme cesaretini göstermelerini tavsiye etti. Konak Anadolu Lisesi öğrencileri de söyleşimize misafir okulumuz olarak katıldı.