Yarınlarımız olan çocuklarımızın eğitimine verdiğimiz önemin çok değerli bir ayağı da ebeveynlerin gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

Öğrenci merkezli okulumuzun eğitim felsefesi ve öğretim yaklaşımı ile büyük paralellik gösteren Etkili Anne-Baba Eğitimi bu anlamda destekleyici ve örtüşen bir yapıya sahiptir. Etkili Anne-Baba Eğitiminde çocuğu çevreleyen tüm ortamlardaki yetişkinlerin tutarlı olması ve öğrenmenin pekiştirilmesi amaçlanır.

Geçen yıllarda verdiğimiz bu eğitimi alan velilerimizin çocuklarında, olumlu davranış değişiklikleri gözlemlenmiştir. Sizler de çocuklarınızla daha etkin bir iletişim ve daha verimli bir gelişim süreci yaşamak istiyorsanız lütfen bu programı dikkate alın. Bizler bu tür eğitimler üzerinden sizlere verebileceğimiz ve öğrencilerimizin fiziksel-sosyal ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlayabileceğimiz her türlü etkinliği çok önemsiyoruz.

Sınırlı sayıda velimizin katılımıyla gerçekleştireceğimiz bu eğitim seminerinin annelerimize ve babalarımıza çok faydalı olacağını umuyor, yıl içerisinde bu eğitimi yeni gruplarla daha sık tekrarlayacağımızı umuyoruz.

Thomas Gordon EAE

Etkili Anne-Baba Eğitimi (EAE) 3 kez Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmiş olan Dr. Thomas Gordon tarafından 1962 yılında hazırlanmış, sürekli güncellenerek tüm dünyada milyonlarca anne babaya ışık tutmuş bir ebeveyn eğitim programıdır. Dr. Thomas Gordon tarafından yazılan ve birçok dile çevrilen kitabın yanı sıra, konuyla ilgili sertifikalı EAE eğitimcileri tarafından kurs programları yürütülmekte ve anne babalara yeni beceriler kazandırılmaktadır.

Çocuğumuz ister bebek, ister okul öncesi, ister ergenlik çağında olsun, ebeveynlik zaman zaman bizleri zorlayabilir; kendimizi çaresiz hissettiğimiz durumlar olabilir. Anne-baba olmak ne yazık ki otomatik veya içgüdüsel olarak ne yapmamız gerektiğini bilmeyi beraberinde getirmiyor.

Etkili Anne-Baba Eğitimi her şeyden önce ebeveynlere efektifliği kanıtlanmış iletişim ve çatışma çözme becerileri sunuyor. Toplam 24 saatlik bol uygulamalı bu eğitim sonucunda ebeveynler, çocuklarıyla etkili konuşmayı ve dinlemeyi, onların duygu ve düşüncelerini anlamayı, taraflar arasında yaşanabilecek sorun ve çatışmaları herkesi mutlu edecek şekilde çözebilme yöntemlerini öğreniyorlar. Bu eğitimin sonunda çocuklar ebeveynleriyle sorunlarını ve kaygılarını çekinmeden paylaşabileceklerini anlıyor ve öğreniyorlar. Çocuklar öz-denetim kazanıyor ve kendi sorumluluklarını almaya başlıyorlar. Ebeveynler ve çocuklar birbirlerine karşı değil “birlikte” hareket edebilmeyi öğreniyorlar. Aile bireyleri öfke patlamaları yerine sorun çözme durumları; güç çekişmeleri, gerilim, küsmeler yerine daha çok neşe, huzur ve sevgi paylaşmaya başlıyorlar.

Eğitimci

Psikoloji ve Rehberlik Uzmanı Gülin Memiş

1992 yılında Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aynı alanda Yüksek Lisansını tamamladı. 1994 yılından bu yana çeşitli eğitim kurumlarında Uzman Psikolojik Danışman olarak görev yapmaktadır. Uzun yıllar Çocuk ve Ergen Psikiyatristi süpervizyonu eşliğinde ergenlerle çalıştı. Uluslararası Alile Terapileri Derneği ve MEB onaylı sertifikalı Aile Danışmanıdır. 2013 yılında Thomas Gordon International Etkili Anne Baba (PET) eğitimcisi sertifikası aldı. 2013 yılından bu yana bu eğitimleri vermektedir.

Program

Eğitimin süresi toplam 12 saat olup, minimum 12 maksimum 24 katılımcı ile gerçekleştirilir. Eğitim, üçer saatlik 4 oturum olarak yapılır. Eğitime katılımın sürekliliği önemlidir. Tüm katılımcılardan devamsızlık yapmadan düzenli iştirak etmeleri beklenir.

Eğitim semineri ücretsiz olup, kayıt yaptıran ilk 24 kişi ile gerçekleştirilir. Katılımcılardan iptal eden olması durumunda kayıt sırasına göre bir sonraki katılımcı seminere davet edilir. Yeterli kontenjanın sağlanamaması durumunda seminer iptal edilir.

OTURUM

GÜN

SAAT

YER

1.Oturum

8 Mart 2024 Cuma

Işıkkent Eğitim Kampüsü

Küçük Tiyatro

2.Oturum

15 Mart 2024 Cuma

3.Oturum

22 Mart 2024 Cuma

4.Oturum

29 Mart 2024 Cuma

09.00-12.00

Seminer sadece Işıkkent Eğitim Kampüsü velilerine açıktır. Eğitim seminerine katılım ücretsizdir. Katılım için kayıt yaptırılması zorunludur. Katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlıdır.

Seminer öncesi sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz.