İNGİLTERE PARLAMENTOSU ÜYESİ MIRIAM CATES İLE SKYPE RÖPORTAJI 14.02.2020

DP Küresel Politika dersimiz kapsamında, DP ilk yıl öğrencilerimiz İngiltere Parlamento Üyesi Miriam Cates ile Skype röportajı yaparak ona Brexit ve devlet egemenliği, Brexit'in göçmenlik, Kuzey İrlanda ve İskoçya üzerindeki etkileri, siyasete nasıl atıldığı ve siyaset dünyasında kadın olmanın nasıl bir şey olduğuyla ilgili sorular sordular. Sayın Cates’in verdiği yanıtlar, siyasetin nasıl işlediğine dair öğrencilerimize fikir verirken; önemli siyasi meseleleri siyaset dünyasında aktif görev alan birinin ağzından duymak, onların bakış açılarını genişletti. Yoğun programı içerisinde öğrencilerimize vakit ayırmasından dolayı Miriam Cates’e teşekkür ediyor; bu deneyimin öğrencilerimizin küresel politika hakkındaki bilgi ve yaklaşımlarını zenginleştirdiğine inanıyoruz.