OKULUMUZ TÜRKİYE 1.Sİ VE DÜNYA 12.Sİ OLDU 17.03.2023

World Maths Day etkinlikleri kapsamında 8-9 Mart tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Mathletics Yarışmasına 160 ülkeden 9000 okul katıldı. 9, 10 ve 11. sınıflarımızdan 86 öğrencimiz etkinliğe dahil oldu, 40 öğrencimiz yarışmanın tüm etaplarını tamamlayarak bizleri bu yarışmada başarıyla temsil etti. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin ortalamalarıyla 9-12. sınıf yaş aralığındaki sıralamada okulumuz Türkiye’de 1., dünyada ise 12. okul oldu.

Melis Akbaş, Tuna Koçyiğit, Batuhan Köylü, Kaan Okumuş, Ela Selin Akgün, Elif Köklüce, Sarp Uçar, Ceren Efeoğlu, Yağızhan Metin, Cem Akdurak, Bartu Aslan bronz madalya sertifikası aldılar. Ela Selin Akgün okulumuzda 4., Türkiye’de 5., dünyada 93. Sefa Mızrakçı okulumuzda 3., Türkiye’de 4., dünyada 67. Bartu Aslan okulumuzda 2., Türkiye’de 3., dünyada 54. oldu. 768 puan ile okulumuzda 1. olan öğrencimiz Yağızhan Metin, Türkiye’de 1., dünyada 24. oldu. Emek veren tüm öğrencilerimize teşekkür eder, sıralama başarısı elde eden öğrencilerimizi de tebrik ederiz.