MEZUNLARIMIZ GURURUMUZ 10.06.2019

Boston Üniversitesi World Languages and Literatures Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Ana Bilim Dalında okuyan 2015 mezunumuz Ata Sunucu dört yıllık lisans eğitimi boyunca gösterdiği performans ile gururumuz olmaya devam ediyor. Bu yıl Boston Üniversitesi’nden mezun olan Ata, bu süreçte Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca dilleri üzerine çalıştı. Üçüncü sınıfta Undergraduate Research Opportunities Program’nın fonuyla Rainer Maria Rilke’nin şiiri ve empresyonist resim üzerine bir araştırma projesi yürüten Ata, proje sonunda yayınladığı makale ile yüksek lisans programlarına başvurdu. Bitirme tezini Bilge Karasu’nun romanlarında aykırı dil ve kimlikler üzerine yazan Ata, lisans eğitimini onur derecesiyle tamamladı. 4.0 ortalama ile mezun olan Ata, “Summa Cum Laude” (Latin Honors – en yüksek onur) sıfatı ile mezun olmayı hak etti. Ayrıca, departmanda lisans öğrencilerinin yazılarının yayımlanabileceği Alexandria adında akademik bir dergi başlatan Ata, bu proje için de başarılı bir editör takımını bir araya getirdi. Okuduğu departmanın kendisini aday göstermesiyle Boston University Center for the Humanities’in verdiği Alice M. Brennan Humanities Award’a layık görüldü. Mezuniyetinde de departmandaki aktifliği ve başarısı neticesinde WLL College Prize ile, Almanca üzerinde çalışmaları sebebiyle de Peebles Book Prize ile ödüllendirildi. Önümüzdeki sonbaharda yüksek lisans programlarında akademik çalışmanı devam ettirmek isteyen Ata Sunucu, Northwestern, Rutgers, Harvard ve UC Berkeley’nin Karşılaştırmalı Edebiyat bölümlerinden, Cornell’in de Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden kabuller aldı. Eylül 2019’da UC Berkeley’de burslu olarak doktora programına başlayacak olan Ata’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.