MUTLU BİR YAŞAM İÇİN ÖZGÜRLÜK MÜ GÜVENLİK Mİ? 06.06.2016

11. sınıf öğrencilerimiz, 1 Haziran günü, sosyal bilimler felsefe münazarası gerçekleştirdiler. Çekişmeli geçen münazarada, “ Mutlu bir yaşam için güvenlik gereklidir.” yargısını savunan takımımıza karşı diğer takımımız, “ Mutlu bir yaşam için özgürlük gereklidir.” yargısını savundu. Jüri tarafından her iki takımın savunmaları da titizlikle değerlendirildi. Her bir takım üyesinin, takımın savunduğu yargıyı destekleyen konuşmaları ve diğer takımın savunmasına karşı doğaçlama geliştirdikleri eleştiri argümanları, jüri tarafından takdirle karşılandı. Öğrencilerimiz, gerçekleştirdikleri bu etkinlikle, akıl temelinde davranmaya, bilim ve felsefe ekseninde düşünmeye, farklılıkları şiddet ile dizginlemeye değil, söz ile anlamaya duyulan ihtiyacı vurguladılar. Tartışma kültürünü, olması gereken şekliyle sergileyerek 21. Yüzyıl genci olma yolunda bir adım daha attılar.