MATEMATİKTEKİ BAŞARILARI İLE GURURLANDIRDILAR 10.06.2016

Bu yıl dünya çapında 14.sü düzenlenen ve okulumuzda 13 Nisan 2016 tarihinde uygulanan Fryer, Galois ve Hypatia Matematik sınavlarında 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine tam çözüm gerektiren ve matematik becerilerini uygun matematik diliyle ifade etmelerini hedefleyen sorular soruldu. FGH sınavları için dünya ortalamaları, 40 puanlık sınav üzerinden sırasıyla 25.4, 22.6 ve 26.4 olarak açıklandı. Okulumuzdan sınava giren toplam 19 öğrenci içinden 9. sınıflardan 3 öğrencimiz, 10. sınıflardan 6 öğrencimiz ve 11. sınıflardan 4 öğrencimiz ortalamanın üzerinde notlar alarak başarılı oldular. Dilay Aslan 9. sınıflarda, Doğa Melisa Demirer 10. sınıflarda, Hüsnü Lale 11. sınıflarda en yüksek puanları alarak okul birincisi oldular. Öğrencilerimiz birincilik madalyaları ve üstün başarı sertifikaları ile ödüllendirildiler. Bu başarılara ek olarak 11. Sınıf öğrencimiz Hüsnü Lale, kriterlerin üzerinde aldığı yüksek puanı sebebiyle uluslararası öğrenciler arasında Onur Listesine girmeye de hak kazandı. Öğrencimizi bu üstün başarısından ötürü kutluyoruz. Sınavlara katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.