MATEMATİK BAŞARILARI İLE GURURLANDIRDILAR 22.05.2017

13 Nisan 2017 Perşembe günü okulumuzda uygulanan Kanada Waterloo Üniversitesi’nin düzenlediği Fryer/Galois /Hypatia sınavların açıklanan resmi sonuçlarına göre; 9. sınıf öğrencimiz Poyraz Yapalı, Kanada dışından 1.606 öğrencinin katıldığı Fryer sınavında 40 puan üzerinden 35 puan alarak dünya sıralamasında Pascal sınavında olduğu gibi yine “onur listesine” girmeye hak kazandı. 9. sınıflar sınıfların girdiği Fryer sınavının dünya ortalaması 40 puan üzerinden 26 puan olup sınava katılan 13 öğrencimizin 9’u; 10. sınıfların girdiği Galois sınavını dünya ortalaması 40 puan üzerinden 23 olup sınava katılan 7 öğrencimizin 5’i; 11. sınıfların girdiği Hypatia sınavının dünya ortalaması 40 puan üzerinden 22 olup sınava katılan 10 öğrencimizin 5’i bu ortalamaların üzerinde puanlar alarak üstün başarı gösterdiler. 12. sınıfların girdiği Euclide sınavının dünya ortalaması 100 puan üzerinden 51 puan olup, sınava katılan iki öğrencimizden biri ortalama puan alarak başarı gösterdi. 9. sınıflardan Poyraz Yapalı, 10. sınıflardan Dilay Aslan ve 11. sınıflardan Melissa Emerson okul birincileri olarak madalya almaya hak kazandılar. Diğer öğrencilerimize puanlarına göre “üstün başarı” ve “katılım belgeleri” verildi. Öğrencilerimizi ve onlara emek veren matematik öğretmenlerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.